Всім привіт! Вирішив показати корисною темою, раптом комусь знадобиться. Останні місяці відчув, що сон не йде, всю ніч кручусь, а зранку почуваюся, наче й не спав. Думав на нерви, на погоду, а кохана сказала: "Треба оновити постільну білизну на людську, а не оте страхіття з ринку". І тут я заліз в гугл.
Чесно кажучи, вважав, що підбір постільного комплекту - це лише "гарний малюнок чи ні". Аж ні, ціла історія. Тут тобі і бязь, і ранфорс, і сатин... Я в цих словах не розбирався, поки не зайшов на один сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, оце скарбниця корисної інфи! Я залип майже годину. У них все як в підручнику: по поличках описані усі тканини, від простої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть там є порівняння з порівнянням щільності тканини та того ж, скільки там прань витримує комплект. Дуже допомогло мені в'їхати, чому якийсь набір коштує 800 грн, а інший — 2500.
Що я для себе відкрив особисто виніс:
- Виявляється, що, наші та європейські розміри сітки суттєво відрізняються, і перш ніж купувати варто озброїтися сантиметром міряти свою ковдру, а не тупо довіряти ярлику «сімейний».
- Хто б міг подумати, що тепла фланель влітку — це пекло, а сатин реально дає прохолоду, бо в нього плетіння ниток специфічна.
- На сайті є поради, як прати, щоб малюнок не вицвів після кількох прань. Болісна тема для тих, у кого пралка працює без вихідних.
Зрештою вирішив замовити на пробу сатиновий набір від вітчизняного бренду (підтримав українське). Поки політ нормальний — спимо як убитий, тканина приємна на дотик, не збивається й не б'є струмом.
Коротше, якщо ви, як і я, до цього моменту думали, що підодіяльник — це не те, в яку треба заглиблюватись, дуже раджу глянути статейку на тому сайті. Справді зберігає час на пошуки та рятує від покупки якоїсь фігні. Всім здорового сну! |