Колись давно я не наважувалася запікати цілу курку. Мені ввижалися численні труднощі: то курочка буде пересушеною, то шкірка підгорить, то всередині буде сирим. Я обмежувалася лише вареними котлетами — простіше й надійніше.
Ситуація кардинально змінилася, коли прийшли близькі без попередження, а в холодильнику була лише ціла курка. Почала згадувати кулінарні уроки мами, які колись чула від мами та подруг. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, з'ясувала всі нюанси температурного режиму, чим натерти, щоб було соковито, і як довго тримати в духовці.
Основним страхом було, чи не пересушу її. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з золотистим кольором, зрозуміла — вийшло! Вона була ніжною та м'якою, рум'яною з усіх боків і надзвичайно апетитною. Компанія була щасливою, а я отримала натхнення готувати далі.
Варто зауважити, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. З того часу курка в духовці — моя улюблена страва для гостей, яку я готую і на свята, і просто для рідних. І найкраще, що духовка робить усе сама, поки духовка творить це кулінарне диво. |